Betalen met cryptomunten

Cryptomunten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Je kan de munten kopen en meteen weer verkopen of je kunt ze langer bewaren in de hoop dat ze meer waard zullen worden. Tegenwoordig is het steeds vaker mogelijk om ook met je cryptomunten te betalen bij webshops en winkels. Het geld wordt dan naar de ontvanger overgemaakt zonder dat er een bank tussen hoeft te komen. Hierdoor gaat het betalingsverkeer een stuk sneller.

Wat zijn cryptomunten?

Het is belangrijk om eerst goed te begrijpen wat cryptomunten nu eigenlijk zijn. Om het even kort te zeggen: cryptomunten is een online valuta die je net zoals de euro en de dollar gewoon kunt gebruiken. Het grote verschil is dat cryptomunten alleen online te gebruiken zijn; je bewaart de munten in een ‘online wallet’.  Je kunt dus niet naar een bank gaan en daar geld pinnen, alles blijft op het internet.

Aankopen doen

In steeds meer webshops en winkels is het mogelijk om met cryptomunten te betalen. De bekendste cryptomunt om mee te betalen is de bitcoin en deze wordt al door veel bedrijven geaccepteerd. Zowel door internationale bedrijven als door Nederlandse bedrijven. Er zijn bijvoorbeeld al meerdere bedrijven op het gebied van ICT en webdesign waar je kunt betalen met cryptocurrencies. Naast bitcoin zijn er nog veel meer cryptovaluta, zoals onder andere ethereum en EOS, en ook deze zijn steeds gebruikelijker om in te handelen.

Koers

Wanneer je van plan bent om een bedrijf te betalen met cryptomunten of als je zou willen handelen in cryptomunten is het belangrijk om de koers van de munten goed in de gaten te houden.

Je moet namelijk het goede moment kiezen om de munten te kopen en weer te verkopen. Ook wanneer je van plan bent met cryptomunten te gaan betalen is het belangrijk om de koers goed in de gaten houden, want de meeste bedrijven accepteren namelijk alleen vrij koersvaste cryptocurrencies.