Webdesign

Bij webdesign gaat het over het design van een pagina, over de structuur, de navigatie en de interactie. Er komt erg veel kijken bij het design van een website. Het moet namelijk aantrekkelijk zijn, maar ook overzicht en gebruiksvriendelijkheid zijn van belang. Ook dienen websites voor de zoekmachines geoptimaliseerd te zijn. Er zijn dan ook veel mensen betrokken zoals designers, usability experts, programmeurs en zoekmachine specialisten. Het is goed om daar eens bij stil te staan, want een goede website maken kost tijd.

Overzicht en webdesign

Voor een goede navigatie van de bezoeker is een overzichtelijke structuur erg belangrijk. Een bezoeker wil graag snel weten waar hij welke informatie kan vinden. Een keuzemenu of een login spelen daarin een grote rol, maar ook de zoekfuncties en afbeeldingen en teksten die op een site worden geplaatst zijn belangrijk. Als een bezoeker op een site binnenkomt is het belangrijk dat hij meteen kan zien wat u aanbiedt, waar hij welke informatie kan vinden en hoe de site is opgebouwd. Daarom is een juiste opmaak ook van belang, zodat deze consistent en duidelijk is, webdesign speelt daarin de grootste rol. De teksten hebben een juiste grootte nodig, maar ook een goed lettertype dat goed leesbaar is en bij de doelgroep past. Ook de positionering is van groot belang en daarom moet er veel tijd en aandacht aan worden besteed, zodat alles op elkaar aansluit.

Interactie en webdesign

Wanneer de webpagina’s interactief worden gemaakt, is een webpagina meteen interessanter voor uw bezoeker. Daarbij kunt u denken aan een filmpje of interactieve plaatjes. Het nodigt uw bezoeker meer uit om naar uw website te kijken en het wekt interesse. Hierdoor heeft u een grotere kans dat bezoekers contact met u opnemen. Zo ziet u maar hoe belangrijk webdesign is voor uw website. JP-ID is een bureau dat webdesign voor u kan verzorgen.