Inrichten van je thuiskantoor

Moet jij ook verplicht thuis werken in deze tijd? Moet jij om die reden nu ook een eigen werkplek creëren? Voor veel mensen is een keukentafel meer dan genoeg om rustig te kunnen werken. Maar niet iedereen kan zich concentreren in de keuken en willen het liefst een eigen kantoor. Ik heb hieronder een paar tips die je kunnen helpen met het inrichten of creëren van je thuiskantoor. Let wel op dat deze tips voor iedereen kan verschillen.

Tip 1: Frisse lucht

Zorg ervoor dat je genoeg frisse lucht kan krijgen. Zorg ervoor dat je jezelf niet gaat opsluiten in een kelderkast. Als je je goed moet concentreren is frisse lucht heel belangrijk. Zorg er daarom voor dat je in een kamer gaat zitten waar een raam open kan. Je hoeft dat raam overdag niet open te zetten, als je daar geen behoefte aan hebt. Maar je kan dan overwegen om in de nacht het raam open te doen. Zo blijft je kamer wel goed geventileerd en kan je je die dag beter concentreren.

Tip 2: Zorg voor een goede werkplek

Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je op een goede werkplek kunt werken. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt op je bureau. Als je nog geen goed bureau hebt kan je misschien een kijkje nemen op deze website. Als je genoeg werkruimte hebt, zal dit ook weer zorgen voor betere concentratie. Je hebt namelijk meer overzichtelijkheid op je bureau. Ruim ook altijd na je werkdag de troep van die dag op. Zo wordt je bureau geen puinhoop en kan je je elke dag weer opnieuw goed concentreren. Ook swoppers kunnen perfect staan bij jouw thuiswerkplek, kijk daarvoor op ergokruk.nl

Tip 3: afleidingen

Als je thuis aan het werk bent kan je misschien eerder afgeleid raken. Dit is een groot nadeel van thuiswerken. Zorg er daarom voor dat je niet afgeleid kan worden. Verplaats dingen die ervoor zorgen dat je afgeleid raakt. Je zal zelf ook merken dat dit zorgt voor een betere werkconcentratie, omdat je je met je hoofd alleen hoeft te focussen op je werk.

 

Dit waren de tips voor je eigen thuiskantoor. Hopelijk hebben jullie er iets van opgestoken, zodat je in de toekomst nog beter kan concentreren thuis.