Nieuwe IT-ontwikkelingen openen deuren in designland

In 2017 gaat het weer razendsnel met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IT. Gelukkig brengen deze ontwikkelingen ook veel voordelen mee voor de grafisch designer. In dit artikel worden enkele ontwikkelingen behandeld, om vervolgens toe te lichten hoe jij als grafisch designer hier volop gebruik van kunt maken. Er is namelijk veel meer mogelijk dan je denkt, zeker met de geniale nieuwe uitvindingen die de afgelopen jaren zijn gedaan. Met dank aan een IT bedrijf in Den Bosch kunnen we enkele nieuwe ideeën uit de doeken doen.

Zelflerende software

Zoals jij als designer maar al te goed weet is het belangrijk dat je design aansluit op de content van je website. De content is nog altijd het belangrijkste wat er op de website staat en het design moet er o.a. voor zorgen dat het lekker wegleest. Het moet een functionele bijdrage hebben aan de website die ondersteunend is aan de bestaande content. Een van de nieuwe ontwikkelingen op IT-gebied is de zogenaamde zelflerende software. Deze software analyseert gegeven die het binnenkrijgt om vervolgens zichzelf aan te passen hierop. Zo zou je er dus voor kunnen zorgen dat je Google Analytics en je designsoftware samenwerken, waardoor verbeterpunten worden gevonden en automatisch worden verholpen. Magic!

Virtual Reality

Met virtual reality gaat er letterlijk en figuurlijk een wereld open voor designers en websitebezoekers. Het design dat je nu maakt kan namelijk in 360 graden worden bekeken, waardoor je veel meer mogelijkheden hebt dan voorheen. Zo kan je de websitebezoeker een geweldige beleving meegeven bij het betreden van je website. De eerste indruk zal hierin hoogstwaarschijnlijk erg belangrijk worden. Aan het begin zal het internet gevuld worden met spectaculaire homepages met bewegende beelden en geluiden, zoals dat ook zo was toen de eerste internetpagina’s uit de grond groeiden. Echter is de verwachting dat dit na de opstartfase als vervelend zal worden ervaren waardoor rustige en overzichtelijke sites weer hun intrede zullen doen, alleen dan in virtual reality. Wij hebben er zin in!