ontwikkeling van een Magento webshop

Wanneer u overweegt een webshop op te zetten zal de naam Magento u niet zijn ontgaan. Magento is een open-source webshop pakket. Open-source houdt in dat ieder individu de broncode kan bekijken en aanpassen zolang er niet wordt afgeweken van bepaalde regels. De basisversie van het programma is dan ook gratis te downloaden. In dit artikel alles over de betreffende software.

Features
Magento staat bekend om het zeer uitgebreide pakket met vele features. De webmaster kan eenvoudig nieuwe producten en productcategorieën toevoegen aan de website, of bestaande producten voorzien van een aanbiedingsprijs. Hierbij kan in het administratie-paneel snel gezien worden welke bestellingen er door wie zijn geplaatst. Wanneer de ontwikkeling van een Magento webshop op de juiste manier is uitgevoerd zal het beheren van bestellingen en andere gegevens enorm eenvoudig zijn.

Zoekmachineoptimalisatie
Magento is expert op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, al helemaal wanneer het om Google gaat. Dit komt door de standaard ondersteuning van Page -en Meta-tags, URL-rewrites en overige. Het is voor elke webshop van belang gevonden te kunnen worden in zoekmachines om het organisch verkeer te vergroten. Geen bezoekers betekend immers automatisch geen omzet.

Makkelijke bediening
Een Magento-webshop is zeer makkelijk in gebruik. Hiervoor hoeft u geen professional te zijn, al is affiniteit met het internet áltijd handig. Het systeem is overzichtelijk en knoppen en bijbehorende functies wijzen zichzelf. Hierbij komt dat Magento is gebouwd om te groeien. Een kleine webshop kan zodoende gemakkelijk transformeren in een grote webwinkel met vele producten, talen en dochterpagina’s.

Hulp is dichtbij
Doordat Magento gebruik maakt van een open-source systeem is de hulp altijd dichtbij. Wanneer u een probleem met uw website ondervind zijn er vele professionals bereikbaar die u direct kunnen helpen. U zit hierbij niet vast aan de ontwikkelaar of een enkel bedrijf die u vragen kan beantwoorden. De hele community is in staat elkaar te helpen!